Om oss

LenaMichael bagareVi träffades på en färja på väg till Jylland. Lena kom från Uppsala och Michael från Köpenhamn. Under färden berättade vi för varandra om våra drömmar. Båda drömde om en gård på landet. En gård som man skulle kunna leva av. En omöjlighet…eller kanske inte? Kärlek uppstod.
Sju år senare besökte vi Hälsingland.Vi hyrde vi ett hus i byn Karsjö under en ynka vecka. När vi första gången såg ut över Ljusnans dalgång visste vi att vi funnit en plats på jorden där vi förr eller senare skulle bo. Det var något magiskt med Hälsingland…

I november 2003 flyttade vi med våra tre döttrar från Uppsala till Olsgård, som ligger i, just det -Karsjö. Vi etablerade vårt företag Olsgård AB med två inriktningar; Michael med snickeri och Lena som ledarskapskonsult.

Drömmen om ett eget bageri tog fart i och med att vårt bakintresse växte. Michael som var van vid danskt bröd led svåra kval då han skulle betala för de svenska industribakade brödet. Vi bakade hellre eget bröd. När vi började baka på surdeg fastnade vi rejält i ”surdegsträsket”.

Att baka på surdeg är ett hantverk med en spännande arbetsprocess. Här gäller det att vara närvarande med alla sina sinnen för att degen ska bli till riktigt gott bröd. Och ett riktigt gott bröd ska bakas på stenhäll -och en sån hade ju vi. Trots att taket i bagarstugan höll på att rasa samman så visade det sig att vedugnen var i toppskick. I och med det var saken klar, vi skulle bygga ett riktigt vedugnsbageri!

Renoveringsarbetet startade sommaren 2009 och ett år senare stod bageriet klart. Bageriet består av två rum; den gamla bagarstugan med vedugnen och den intilliggande ladugården som nu är ett modernt bageri med däckugn , kylrum och med ett underbart bakbord. Allt är ett resultat av Michaels snickerkunskaper och fantastiska arbetsförmåga!